Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook zelf iets aanleveren om te laten graveren/laseren?

Jazeker, graag zelfs! Ik heb hier weinig tot geen artikelen op voorraad liggen. Het scheelt mij veel tijd als ik de te graveren artikelen aangeleverd krijg. Ze kunnen hier (op afspraak) afgegeven worden, maar je mag ze ook (in overleg) rechtstreeks door de leverancier naar mij laten versturen o.v.v. Crea Laser en jouw naam. Bij bijzonderheden neem ik altijd eerst even contact op. Twijfel je of een artikel te graveren is? Neem dan altijd eerst even contact met mij op! Houd sowieso rekening met het formaat van mijn werkblad (61 x 30,5 cm). Een artikel mag maximaal 20 cm hoog zijn.

Daarnaast is het goed om te weten dat Crea Laser niet aansprakelijk kan worden gesteld voor schade aan de door jou aangeleverde artikelen. Ik doe uiteraard mijn uiterste best om jouw artikelen zo mooi mogelijk te graveren/laseren, maar ik kan bijvoorbeeld niet altijd exact voorspellen hoe het materiaal op de bewerking met de laserstraal reageert (ook niet op de langere termijn). Het bewerken is dus volledig op eigen risico. Het is in veel gevallen mogelijk om eerst kosteloos één exemplaar te laten testen om er zeker te zijn dat de bewerking aan alle eisen en verwachtingen voldoet. Houd er rekening mee dat dit artikel mogelijk na het testen niet meer geschikt is voor de verkoop.

Je artikelen zijn wel verzekerd als ze bij mij opgeslagen liggen t.b.v. de verwerking (opzichtclausule AVB).

Wat zijn je levertijden?

Houd rekening met een gemiddelde levertijd van 1 à 2 weken. Richting feestdagen kan dit oplopen of kan het zelfs voorkomen dat ik helemaal geen ruimte meer heb. Neem dus altijd tijdig contact met mij op als je gebruik wilt maken van mijn diensten. Heb je een kleine spoedopdracht? Mogelijk lukt het nog tussendoor... je mag het altijd even navragen. Houd wel rekening met extra kosten (€ 15,00).

Lever je ook aan particulieren?

Ja, ook particulieren kunnen gebruik maken van mijn diensten. De minimale afname is wel 5 identieke stuks per order. Je kunt bijvoorbeeld houten corsages voor een bruiloft laten maken of bedankjes laten graveren voor de kraamvisite. 

Kan ik wachten terwijl jij mijn artikel(en) aan het graveren bent?

Nee, over het algemeen niet. Ik heb maar een klein bedrijf en werk volgens een planning. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn aandacht volledig op de opdracht te kunnen richten om een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen waarborgen. Spoedopdrachten kunnen vaak wel dezelfde of de volgende werkdag weer afgehaald of verzonden worden.

Ik wil zelf een ontwerp/logo aanleveren. In welk bestandstype wil je dit aangeleverd krijgen?

Ik ontvang bij voorkeur een vectorbestand in bestandstype SVG. EPS, PDF, AI of CDR. Indien dit niet lukt, kan ik een pixelbestand (bijv. TIF, JPG, BMP, PNG, GIF) ook om (laten) zetten naar een vectorbestand. Houd er rekening mee dat hier extra kosten aan verbonden zijn.

Wil jij het ontwerp voor mij maken?

Ja, dat is mogelijk tegen een uurtarief (op aanvraag). Ik kan eventueel zelf een ontwerp maken en/of gebruik maken van een ingekocht ontwerp.

Graveer je ook afbeeldingen die ik zelf op het Internet gevonden heb? 

Dat kan alleen als het een volledig rechtenvrije afbeelding is. Anders krijgen we te maken met het auteursrecht en dan moeten we officieel toestemming verkrijgen van de ontwerper/tekenaar. Het is vaak wel mogelijk om afbeeldingen/bestanden in te kopen of door een ontwerper te laten digitaliseren. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Graveer je ook foto's op hout of andere materialen?

Nee, in principe niet. Dit is vrij specialistisch werk; om een mooi resultaat te verkrijgen moet de foto optimaal bewerkt worden in de software en daarna met exact de juiste instellingen gegraveerd worden. Dit vereist veel ervaring. Doordat ik zo breed inzetbaar ben, doe ik dit werk te weinig om er echt goed in te worden. Er zijn andere partijen in de markt die hier gespecialiseerd in zijn en die het waarschijnlijk ook goedkoper kunnen aanbieden. Ik wil dus adviseren om even verder te kijken. 

Kan je ook (edel)metalen sieraden graveren?

Nee, mijn lasermachine is hier niet geschikt voor. Je kunt hiervoor terecht bij een juwelier.

Doe je ook zaken met ondernemers buiten Nederland?

Ja, mijn diensten zijn beschikbaar voor ondernemers uit de Europese Unie met een geldig btw-identificatienummer. Ik verwerk voornamelijk orders voor bedrijven uit Nederland en België. Neem contact op voor meer informatie. 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn